Roodhart's oude luisterherverbouw Courzand vergaart Roterodanumprijs

Roodhart's oude luisterherverbouw Courzand vergaart Roterodanumprijs (Klik voor een vergroting)

Het heeft 't Historisch Genootschap Roterodanum behaagt het door John de Roode en z'n Roodhart Group ingrijpend herverbouwde Rotterdamse Droogdok Mij-ontmoetingscentrum annex haven-café in de loftuitprijzen te laten vallen.

Het in de oude jugendstil/art-decostijlluister terugbrengen van het fameuze interieur dat overigens ettelijke miljoenen vergde, heeft de kritische Roterodanum-geschiedvorsers en Rotterdam's historische erfgoed-bewakers zeer bekoord. Omdat niet de geboren en getogen Heyplater John de Roode, maar de gemeente Rotterdam nog officieel eigenaar is van het pand, sleepte de Roodhart-Group van de oud-havenarbeider slechts een eveneens prachtige eervolle Roterodanumvermelding plus felbegeerd oorkondepredikaat in de wacht.

De noeste scheepsmachinesbouwer en - onderhouwer John de Roode is er niet minder trots op en met moeite ingehouden bewogen emoties onder. Met enorm historischhysterisch besef behepte lifestyle-reporter Jack F Kerklaan treedt maar 's op deze onbaatzuchtig wild weldoenende uitbater en erfgoed-hersteller aan....

Bron: Rijnmond Nieuws