"Een van de meest markante havenkroegen van Groot-Rotterdam is café-restaurant Courzand in de Rotterdamse enclave Heijplaat."
Lees meer >"Rotterdam had met zo'n 1400 knijpjes, kroegen en cafe's verspreidt over noord en zuid, een van de hoogste moyennes op de vierkante kilometer ter wereld."
Lees meer >Courzand kopen was “pure nostalgie” van John de Roode, directeur van familiebedrijf Roodhart Group in de Waalhaven. Het 100-jarige café-restaurant, onlosmakelijk verbonden met de historie van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij en Heijplaat, dreigde verloren te gaan. Dat kon hij niet aanzien: “Een kwestie van met mijn hart denken in plaats van met mijn hoofd. Want zakelijk slaat dit op niks.”
Lees meer >De haven van Rotterdam blijft een garantie voor zakelijke superlatieven vol duizelingwekkende cijfers. Hart van de economie, de grootste, de langste… Maar achter die koele statistieken schuilen echte mensen als John de Roode en Leen van Popering, met oprechte liefde voor wat onwetenden zien als smerig industriegebied.
Lees meer >Een tocht met de waterbus of watertaxi naar Heijplaat is al geen straf, met een extra fijne culinaire bestemming is het helemaal fantastisch. Ons uitstapje naar het onlangs verbouwde Courzand blijkt een voltreffer.
Lees meer >Courzand het beroemde haven-cafe restaurant in het voormalige Rotterdamse Droogdok Maatschappij-ontmoetingscentrum is door de nieuwe eigenaar en geboren, getogen Heijplater John de Roode in de oude jugendstil/art-deco stijl van weleer herverbouwd.
Lees meer >Bruin café, laag plafond, sfeer van zware shag en bier. Dat is Café Courzand op Heijplaat. Althans, dat was Café Courzand op Heijplaat. Want, Courzand gaat op de schop. Heijplater John de Roode en zijn zoon Kevin gaan Courzand weer op de kaart zetten.
Lees meer >